Blogg

Utvalda

Hej igen..

Jag hade så stora planer, gjorde om min sida och tänkte blogga lite mer men av det blev det inget men skam den som ger sig.

Att fotografera är ju fortfarande bland det roligaste som finns och nånstans vill jag ju kunna lägga upp mina bilder (förutom på instagram) och skriva några rader om livet. Vi gör ett nytt försök nu!

Bilderna är fotade på Kallaxön i somras, under en av de få varma dagarna som vi hade.

DSC06323DSC06320DSC06319

Annonser

Nöffe & Nasse

Vi har funderat hela våren på om vi skulle skaffa griskultingar men de är ju lite mer krävande än höns och får eftersom de ska ha mat morgon och kväll. De andra djuren klarar sig nån dag utan tillsyn.  Men vi bestämde oss ändå för att prova, det går ju att göra sig av med dem om arbetsbördan är för stor . Vi hade tur med själva grishusbygget,  min svåger hade färdiga väggblock i sin lada som den gamla ägaren lämnat. Med dessa väggblock så tog det bara nån timme att snickra ihop ett fint grishus. Vi ville helst ha linderödssvin men de var slutsålda så vi åkte till en traditionell grisuppfödare och köpte två vanliga grisar.

DSC04532DSC04525

Barnen döpte dem till Nöffe och Nasse. I början var de väldigt lättskrämda, kontrasten mellan betonggolv på grisfarmen och ett liv hos oss där de får böka i jorden, sova i massor halm, bada lerbad och får vara ute hela tiden är stor.

 

Fårsläpp

Idag hämtade vi äntligen hem fåren. Tre tackor och fyra lamm. En tacka hade inget lamm eftersom hennes var dödfött medan ett lamm var utan mamma eftersom mamman hade dött. De är ganska skygga men med lite envishet och gott kraftfoder så ska vi nog få dem tama och keliga snart.

När vi kom hem så ville de inte gå ur släpet, det kändes nog läskigt särskilt för de små lammen som ju aldrig fått gå ute och äta färskt gräs eller springa omkring.

DSC04439DSC04497

I kvällssolen.

Såhär sista veckan i april

Såhär sista veckan i april kan jag konstatera att våren är sen detta år, det finns massor av snö kvar i köksträdgården och det är fortfarande många minusgrader på nätterna. Av mina favoritintressen blir det inte så mycket; odla och fotografera. April är verkligen den fulaste månaden med allt skräp som tinar fram och allt är bara olika nyanser av brunt och grått.

Vackra färger har iallafall våra ägg. Ungefär hälften av mina hönor värper och jag väntar ivrigt på att resten ska börja. Då hoppas jag att jag kan sälja ägg i en liten skala. Vi får se hur produktiva hönsen är framåt sommaren.

DSC02804